Căutare

Conectați-vă

Parolăuitată

Sunt aici pentru prima dată și doresc să măînregistrez

Ce este bumbacul și cum poți îngriji hainele din bumbac?

Bumbacul este unul dintre cele mai populare materiale în rândul oamenilor. De ce? Are caracteristici unice. Este un material natural care este 90% celuloză. Este durabil și plăcut pentru piele. Aflați toate proprietățile bumbacului și ce altceva ascunde.

Přírodní bavlna
Bumbac natural
Bavlněné oblečení je kvalitní
Hainele din bumbac sunt de calitate

Cu siguranță veți fi interesat de proprietățile bumbacului

Bumbacul este fabricat din semințe de plante din genul Gossypium, pe care probabil le cunoașteți ca fiind bumbac. Există până la 67 de specii ale acestor plante în lume. Cu toate acestea, țesătura de cea mai înaltă calitate este obținută din bumbac arbust. Vedeți principalele caracteristici ale bumbacului:

  • Este respirabil și foarte durabil.
  • Absoarbe bine umezeala.
  • Are proprietăți izolatoare perfecte.
  • Este moale la atingere.
  • Potrivit și pentru pielea sensibilă a persoanelor alergice și atopice.

Ce se confecționează din bumbac?

Datorită proprietăților sale absorbante, bumbacul este utilizat pentru producerea de prosoape, prosoape de baie și prosoape de bucătărie. Popular este și pentru confecționarea lenjeriei de pat. Cu toate acestea, este cel mai adesea folosit la confecționarea lenjeriei de corp și a lenjeriei de noapte, cum ar fi pijamale, neglijeuri  și halate de baie. Se poate găsi și în materialele medicale în producția de fire de cusut și bandaje.

Načítám
Načítám
Načítám

Îngrijiți hainele din bumbac, astfel încât să reziste cât mai mult posibil

Vă întrebați dacă se pot deteriora hainele de bumbac în mașina de spălat? Avem vești minunate pentru dvs. Hainele din bumbac sunt perfect rezistente, astfel încât să le puteți spăla până la 40 ° C. În plus, poate fi călcat până la 110 ° C, hainele tale vor fi întotdeauna nu numai curate, dar și perfect călcate. Dacă pe haine există o imprimare, vă recomandăm să spălați pe dos.

De ce se amestecă adesea bumbacul cu alte materiale?

Fibrele de bumbac natural sunt mai puțin elastice și țesătura se șifonează. Din acest motiv, producătorii amestecă adesea bumbacul cu elastan, datorită căruia îmbrăcămintea are atât proprietățile bumbacului, cât și ale elastanului. Este respirabil, moale și flexibil, nu se șifonează.

Načítám